6 έξυπνοι τρόποι για να ξεκουράζεστε καλά χωρίς να κοιμάστε πολλές ώρες

Δεκέμβριος 10, 2019


Μυστικές τεχνικές ύπνου – Χρήσιμες πληροφορίες: Αντιμετωπίζετε πρόβλημα ύπνου; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακάτω παρουσιάζονται έξι τύποι ύπνου, οι οποίοι θα σας «λύσουν» τα χέρια. Μάλιστα, οι συγ…


Loading...


Μυστικές τεχνικές ύπνου – Χρήσιμες πληροφορίες: Αντιμετωπίζετε πρόβλημα ύπνου; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακάτω παρουσιάζονται έξι τύποι ύπνου, οι οποίοι θα σας «λύσουν» τα χέρια. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι τύποι έχουν να κάνουν με καλή ξεκούραση, με μικρό σε διάρκεια, ύπνο.

Μυστικές τεχνικές ύπνου – Χρήσιμες πληροφορίες: Έξι τεχνικές που πρέπει να δοκιμάσετε

6. Ο ύπνος των προγόνων μας – 6 ώρες: Οι πρόγονοί μας, κοιμόντουσαν σε 2 φάσεις χωρισμένες από μια περίοδο αφύπνισης. Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η πιο άνετη επιλογή και μπορεί να συμπληρωθεί με 30 λεπτά ύπνου για προσαρμογή.

6 έξυπνοι τρόποι για να ξεκουράζεστε καλά χωρίς να κοιμάστε πολλές ώρες - Εικόνα 1

5. «Dymaxion» – 2 ώρες: Ο Buckminster Fuller, βρήκε την πιο αποτελεσματική τεχνική ύπνου που αποτελείται από 30 λεπτά ύπνου 4 φορές την ημέρα κάθε 6 ώρες. Αυτός είναι ο πιο ακραίος κύκλος ύπνου.

6 έξυπνοι τρόποι για να ξεκουράζεστε καλά χωρίς να κοιμάστε πολλές ώρες - Εικόνα 2

4. «Superhuman» – 2 ώρες: Αυτή η μέθοδος είναι ένα δημιουργικό μυστικό του Leonardo da Vinci και του Salvador Dali. Ο Dali τοποθετούσε ένα μεταλλικό δίσκο κοντά στο κρεβάτι του, όπου καθόταν με ένα κουτάλι στο χέρι του. Όταν έπεφτε το κουτάλι, ο καλλιτέχνης ξυπνούσε από τον ήχο. Αυτή η ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης του έδινε νέες ιδέες.

6 έξυπνοι τρόποι για να ξεκουράζεστε καλά χωρίς να κοιμάστε πολλές ώρες - Εικόνα 3

3. «Siesta» – 6,5 ώρες: Ο Winston Churchill, ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς, τήρησε αυτό το χρονοδιάγραμμα. Πήγαινε στο κρεβάτι στις 3 το πρωί, ξυπνούσε στις 8 και στη συνέχεια κοιμόταν μία ώρα περίπου το απόγευμα.

6 έξυπνοι τρόποι για να ξεκουράζεστε καλά χωρίς να κοιμάστε πολλές ώρες - Εικόνα 4

2. «Tesla» – 2 ώρες 20 λεπτά: Ο εξαιρετικός φυσικός και εφευρέτης Nikola Tesla, κοιμόταν μόνο 2 ή 3 ώρες την ημέρα. Μπορούσε να εργάζεται όλη τη νύχτα, αλλά συχνά χρησιμοποιούσε αυτή την τεχνική ύπνου, που αργότερα πήρε το όνομά του.

6 έξυπνοι τρόποι για να ξεκουράζεστε καλά χωρίς να κοιμάστε πολλές ώρες - Εικόνα 5

1. «Everyman» – 2,5 ώρες: Οι ελέφαντες τηρούν ένα πρόγραμμα γνωστό ως «Everyman» και κοιμούνται κατά μέσο όρο 2 ώρες την ημέρα: 1 ώρα τη νύχτα και στη συνέχεια 3 ή 4 15 λεπτά ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6 έξυπνοι τρόποι για να ξεκουράζεστε καλά χωρίς να κοιμάστε πολλές ώρες - Εικόνα 6

Μυστικές τεχνικές ύπνου – Χρήσιμες πληροφορίες: Η σωστή στάση ύπνου είναι αυτή όπου κάποιος γέρνει από την αριστερή πλευρά.

6 έξυπνοι τρόποι για να ξεκουράζεστε καλά χωρίς να κοιμάστε πολλές ώρες - Εικόνα 7

Πηγή

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.