Η απώλεια του γονιού, δεν ξεπερνιέται ποτέ

Δεκέμβριος 9, 2019


Απώλεια γονιού: Τι να πει κανείς για τον πατέρα ή τη μητέρα που μπορεί να έχει χάσει; Η απώλειά του είναι ίσως ό,τι πιο σκληρό μπορεί κανείς να συναντήσει στην προσωπική του ζωή. Το παιδί χάνει αυτόν …


Loading...


Απώλεια γονιού: Τι να πει κανείς για τον πατέρα ή τη μητέρα που μπορεί να έχει χάσει; Η απώλειά του είναι ίσως ό,τι πιο σκληρό μπορεί κανείς να συναντήσει στην προσωπική του ζωή. Το παιδί χάνει αυτόν που τον γέννησε. Αυτόν που του χάρισε τη ζωή.

Μπορεί κάποιο παιδί να μεγαλώσει πολύ απότομα από ένα τέτοιο γεγονός. Αυτό δεν είναι κάτι παράξενο. Αντιθέτως, είναι πολύ φυσιολογικό.

Στάδια που έχουν να κάνουν, με την απώλεια γονιού

Σε περίπτωση που έρθει η απώλεια ενός γονιού, ο άνθρωπος περνά διάφορες φάσεις. Δηλαδή, διάφορα στάδια που έχουν να κάνουν με την ψυχοσύνθεσή του. Το πρώτο είναι η άρνηση. Το δεύτερο είναι η ανοχή. Το τρίτο είναι ο συμβιβασμός. Έπειτα, ακολουθεί η κατάθλιψη. Όμως, στο τέλος έρχεται πάντα η αποδοχή. Αυτό συμβαίνει, διότι ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να αναστρέψει μία τέτοια κατάσταση. Αυτή η ανατροπή είναι πάνω από τα όριά του και δεν μπορεί να τα καταφέρει. Έτσι, απλά αποδέχεται το γεγονός και προσπαθεί να συνεχίσει.

Η απώλεια του γονιού, δεν ξεπερνιέται ποτέ - Εικόνα 2

Βοηθά το παιδί να ωριμάσει

Μεγάλο ρόλο στο πόσο πονάει ένας άνθρωπος, παίζει και ο τρόπος που έφυγε ο δικός του άνθρωπος. Στην προκειμένη περίπτωση, το πως έφυγε από τη ζωή, ο γονιός του. Δηλαδή, είτε αυτό έχει να κάνει με τη μητέρα του, είτε με τον πατέρα του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από την απώλεια ενός γονιού. Κάνει τον άνθρωπο να ωριμάσει. Αυτό συμβαίνει, διότι μπορεί να μην είχε βιώσει προηγουμένως σε τόσο έντονο βαθμό το θάνατο ενός ανθρώπου. Πόσο μάλλον ενός δικού του ανθρώπου. Αυτός ο άνθρωπος είναι βέβαιο πως θα εμβαθύνει στις απρόβλεπτες καταστάσεις της ζωής. Όμως, θα έχει για πάντοτε χαραγμένο στην καρδιά του, τον γονιό, που έφυγε από κοντά του.

[enimerotiko.gr]

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.