Μας είπαν πως το τσιγάρο είναι Βλαβερό. Δεν μας είπαν όμως Τι Πραγματικά Περιέχει.

Μάρτιος 21, 2018Ο καπνός και το κάπνισμα θεωρούνται μία από τις μεγαλύτερες αιτίες καρκίνου, έτσι υπάρχουν παντού προειδοποιήσεις και συστάσεις για την διακοπή του, ακόμη και στα πακέτα που πωλούνται. Ωστόσο, ο καπνό…


Loading...


Ο καπνός και το κάπνισμα θεωρούνται μία από τις μεγαλύτερες αιτίες καρκίνου, έτσι υπάρχουν παντού προειδοποιήσεις και συστάσεις για την διακοπή του, ακόμη και στα πακέτα που πωλούνται. Ωστόσο, ο καπνός δεν είναι η μόνη επικίνδυνη ουσία που εισπνέεται κατά το κάπνισμα.

Υδράργυρος

Ο υδράργυρος είναι μια νευροτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει ακραίες βλάβες στο σώμα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Μελέτες έχουν δείξει ότι το χημικό μπορεί να προκαλέσει αλλαγές συμπεριφοράς, πονοκεφάλους, υπέρταση και αλλαγές στην καρδιαγγειακή λειτουργία σε χαμηλή έκθεση.

Αυτό το χημικό είναι άοσμο, άχρωμο και μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στον άνθρωπο που εκτίθεται για μεγάλες χρονικές περιόδους. Επειδή μετατοπίζει το οξυγόνο που πρέπει να εισπνευσθεί, η δηλητηρίαση από CO για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι παρενέργειες του μονοξειδίου του άνθρακα περιλαμβάνουν αδυναμία, ζάλη, δύσπνοια και θολή όραση.

Υδροκυάνιο

Ένα εξαιρετικά επικίνδυνο συστατικό, το κυανιούχο υδρογόνο χαρακτηρίζεται ως χημική ασφυξία, που σημαίνει ότι ως αέριο ή ατμός μπορεί να εμποδίσει το οξυγόνο να φθάσει στους ιστούς και να προκαλέσει απώλεια συνείδησης ή θάνατο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τοξικών Ουσιών και Νόσων. Η χημική ουσία είναι ιδιαίτερα τοξική και δηλητηριάζει το καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα, επηρεάζοντας έπειτα τον μεταβολισμό, την όραση και τον εγκέφαλο.

Φορμαλδευγή

Μια άχρωμη, εύφλεκτη χημική ουσία, η φορμαλδεΰδη βρίσκεται φυσικά ως μέρος της μεταβολικής διαδικασίας και χρησιμοποιείται για μια ποικιλία οικιακών προϊόντων. Ωστόσο, όταν η συγκέντρωση είναι πάνω από 0,3 ppm των επιπέδων αέρος, το χημικό μπορεί να προκαλέσει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία που περιλαμβάνουν υγρά μάτια, συριγμό και καύση των ματιών και του λαιμού, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Σε μακροπρόθεσμες επιδράσεις, οι επιστήμονες το χαρακτήρισαν ως πιθανό καρκινογόνο, καθώς μερικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που εκτέθηκαν επανειλημμένα σε αυτό είχαν υψηλότερες περιπτώσεις καρκίνου της μύτης και του λάρυγγα.

Μόλυβδος

Αμμωνία

Ενώ είναι κοινή στα οικιακά και βιομηχανικά προϊόντα, η αμμωνία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες όταν εισπνέεται. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης, η χημική ουσία είναι διαβρωτική και μπορεί να καταστρέψει τους αεραγωγούς, προκαλώντας αναπνευστική δυσχέρεια. Σε χαμηλή έκθεση, προκαλεί οσφρητική κόπωση, καθώς και βήχα, θωρακικό άλγος και αίσθημα καύσου στο λαιμό και τη μύτη.

Αν και αυτή η χημική ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην απομάκρυνση από τα όξινα ούρα των νεφρών, αυτή συνταγογραφείται μόνο εάν υπάρχει ήδη ένα σοβαρό προϋπάρχον πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείται ως θεραπεία. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του κιτρικού καλίου κυμαίνονται από τη ναυτία και τον πόνο στο στομάχι έως πιο σοβαρές επιδράσεις, όπως η ζάλη, ο γρήγορος καρδιακός παλμός και η μυϊκή αδυναμία.

shareably.net

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.